Louis Cruise Lines...Γαμάει και Δέρνει!

Ψάχνοντας πληροφορίες για το ατύχημα στις Οινούσσες, σχετικά με το κατά πόσο έχει ρυπανθεί η θάλασσα από μαζούτ, το μάτι μου έπεσε σε μία άλλη είδηση που είτε πέρασε στα ψιλά, είτε εγώ δεν την είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό.

Την υπόθεση του κρουαζιερόπλοιου που είχε βυθιστεί έξω από τη Σαντορίνη, τη θυμάστε φαντάζομαι...Εδώ και καιρό λοιπόν επιτροπή Θηραίων πολιτών γιά την ανέλκυση του εν λόγω πλοίου, κάνουν "κινήσεις" να πιέσουν την πλοιοκτήτρια εταιρία να το ανασύρουν από το βυθό, προκειμένου να μην εκτεθεί η υποθαλάσσια φύση στους ρύπους που προέρχονται απο αυτό. Και δεν μιλάμε μόνο γιά πετρέλαια στις δεξαμενές του, αλλά και άλλες δηλητηριώδεις ουσίες και λάδια που βρίσκονται στις μηχανές του πλοίου.

Δε ζητάνε κάτι παράλογο οι κάτοικοι, σωστά; Μάλλον έτσι είναι, αλλά ακούστε και την απάντηση της εταιρίας...
"Επειδή το ναυάγιο προκλήθηκε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης του βυθού της περιοχής, η εταιρία δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση στη διαδικασία της ανέλκυσης"... Ζητάνε και τα ρέστα οι μάγκες!!!
Δηλαδή εσείς φταίτε που βροντήξαμε στα βράχια, οπότε φάτε τη ρύπανση τώρα και αφήστε μας στην ησυχία μας, γιατί έχουμε και άλλες δουλειές...

Οι αρμόδιοι φορείς προφανώς δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι, όχι γιατί δε θέλουν (προς Θεού!), αλλά γιατί είναι άχρηστοι, με συνέπεια η ζημιά να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις μέχρι το όλο θέμα να ξεχαστεί αφού και αυτοί οι Θηραίοι γέροι είναι, κάποια στιγμή θα τα κακαρώσουν και θα πάψουν τους ακτιβισμούς.

Εμείς από την άλλη θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον παραθερισμό μας στα ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια του ομίλου σαv να μη συνέβη τίποτε. Γιατί ο Έλληνας εκτός απ΄τ' ότι ξεχνάει γρήγορα, ενίοτε δε βλέπει τί συμβαίνει γύρω του, ώστε να έχει και κάτι να θυμάται...

φωτ:ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: